top of page

VOORSTELLINGEN

A.vontura en de T.E.I.T  machine

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar… een tijdreis is natuurlijk wel gaaf!  In Arie Vontura’s geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort? Samen met de kinderen gaat Arie terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Naar welke tijd zou jij willen reizen?

Bekijk op de Vanaf2 Website

A_edited.jpg

Grrr...oen!

Samen met Arie Vontura gaan we de wereld rond om onze planeet een handje te helpen.  Met het gi-ga-groen team zullen we het plastic monster verslaan. We planten bomen zodat je het bos weer kunt zien en leren hoe we, net als rupsjes, kunnen transformeren!  Grr…oen! is een muzikale quiz, beeldend avontuur en een interactieve theatervoorstelling in één.

Bekijk op de Vanaf2 Website

Copy of Grrr.._edited.jpg

Lieve Lieven

Heb je je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als een boek echt tot leven zou komen? Met behulp van onzichtbare Fantasy Reality helms en speciale koptelefoons brengt Lieve Lieven je naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden. Open het boek, stap in de fantasie en beleef het leesavontuur waarin iedereen zelf de hoofdrolspeler is. Het is een avontuur over vriendschap van A tot Z.

Bekijk op de Vanaf2 Website

Screenshot 2022-09-28 at 14.28.15.png

Villa Vontura

Arie, van Villa Vontura, nodigt je uit voor een rondleiding door zijn wonderlijke villa. Zijn huis is ook jouw huis. We ontdekken samen hoe dingen die normaal lijken voor de één, voor de ander heel gek kunnen zijn. Wat zijn jouw geWOONten thuis? Deze voorstelling is gemaakt in het kader van de Kinderboekenweek 2023. 

Bekijk op de Vanaf2 Website

VILLA VONTURA.png

Daantje de Voorleeskampioen:
Help! Een verrassing!

Stel je eens voor dat je echt in het verhaal zou kunnen stappen dat wordt voorgelezen. In ‘Daantje de Voorleeskampioen: Help! Een verrassing!’ gebeurt precies dat. Daan neemt je mee naar het universum achter de woorden, op een wonderlijke reis vol verrassingen, vrolijke muziek en betoverende geluiden.

Help! Een verrassing! is gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het jaar van Miriam Bos (Uitgeverij Lemniscaat). De voorstelling wordt speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2024.

Bekijk op de Vanaf2 Website

Help-Een-Verrassing_Silent-Disco-Theater_NVD2024-1024x1024.jpeg

Nieuwe show aansluitend bij een thema

A.vontura SDT maakt regelmatig nieuwe shows die aansluiten bij een thema van een festival. Informeer naar de mogelijkheden.  

Colorful Bubbles

De Grote Game Show

Heb je er ooit van gedroomd om echt in je favoriete videogame te stappen? Zet die hoofdtelefoon maar op, gooi je fantasie in de hoogste versnelling en druk op start, want die dag is eindelijk gekomen.

Welkom bij ‘De grote game show’. Samen ontdekken we verborgen bonuslevels, verbrijzelen we records en verbazen we zelfs de sterkste eindbazen. We beleven avonturen in de meest fantastische games van toen en nu. Er komen natuurlijk grappige uitdagingen voorbij, maar één ding is zeker: de uiteindelijke winnaar van deze game… dat ben jij.

Bekijk op de Vanaf2 Website

A.vontura-Silent-Disco-Theater-–-De-Grote-Game-Show-met-titel-1024x1024.jpg

Fantasiedier

Fantasiedieren zijn zeldzaam tegenwoordig, maar daar kunnen we met z’n allen wat aan doen.  We gaan het bos in op zoek naar jouw eigen bedachte diersoort. Lét op, daar zit ie. Hoeveel poten heeft ie, of zijn het vleugels? Wat voor glanzende regenboogvacht zie je, of zijn dat puntige stekels? We bestuderen de lieve diertjes om erachter te komen wat ze nu écht nodig hebben. Laten we samen het fantasie-dieren-bos een handje helpen.

Bekijk op de Vanaf2 Website

A.vontura in actie 2.png

Wonderbaan

Als niets je in de weg zit om jouw ultieme droombaan werkelijkheid te laten worden. Wat zou jij dan kiezen? Daan regelt het voor je, die wonderbaan. Zet je koptelefoon op en wordt eenhoorntrainer of president van de maan! Gefeliciteerd hoor, met je nieuwe Wonderbaan!

Bekijk op de Vanaf2 Website

stills avontura_edited.jpg

Wonder Winterland

Welkom in een Wonder Winterland vol verhalen.

 

We openen de deur voor het meisje met de zwavelstokjes, zetten de vriezer aan voor de sneeuwman en doen iets geestigs met Scrooge. Pas op, daar vliegt een oliebol! Meesterverteller Arie Vontura neemt je mee in bekende en minder bekende winterverhalen van vroeger en nu! Met koptelefoons op duiken we in een avontuur vol sprankelende muziek, hartverwarmende cadeautjes en gegarandeerd een knallend uiteinde.

Bekijk op de Vanaf2 Website

A.vontura-Silent-Disco-Theater-Wonder-Winterland-vierkant-zonder-tekst-1024x1024.png

Bijna naar de Brug

“Bijna naar de Brug” is een theaterconcept dat speciaal ontworpen is voor kinderen uit groep 7 en 8, die binnenkort voor een grote verandering staan: de overgang naar de middelbare school.

Met deze interactieve silent disco-radioshow worden de kinderen in een uur tijd op wervelende wijze opgeleid tot weerbare brugklassers. DJ Daan brengt de kinderen in beweging met tips, trucs, interviews, muziek, quizzen en reclameblokjes die gesprekken uitlokken. Natuurlijk worden er ook serieuze onderwerpen besproken, zoals waar we naar uitkijken als we straks naar een nieuwe school gaan, waar we bang voor zijn, wat onze dromen voor de toekomst zijn en welke mooie herinneringen we meenemen van de basisschool.

Bekijk op de Vanaf2 Website

A.vontura-Silent-Disco-Theater_Bijna-naar-de-brug-publiciteitsbeeld-724x1024.jpg
bottom of page